Više od 700 zahtjeva porodilja za jednokratnu pomoć od početka godine

Srna
Foto: Grad Banjaluka

BANjALUKA - Grad Banjaluka je od početka godine zaprimio više od 700 zahtjeva za jednokratnu pomoć pri rođenju djeteta, a zahtjevi sa kompletnom dokumentacijom se odmah isplaćuju, saopšteno je iz Gradske uprave.

U saopštenju je navedeno da je od uvođenja ove mjere, oktobra 2021. godine, ovaj vid podrške dobilo 4.050 porodilja.

Rok za podnošenje zahtjeva za jednokratnu novčanu pomoć je šest mjeseci od rođenja djeteta, a riječ je o iznosu od 500 do 2.000 KM, a porodilje koje ispunjavaju uslove zahtjeve mogu predati u Gradskoj upravi, u Prijemnoj kancelariji (soba 16) šalter jedan ili dva.

Uz popunjen zahtjev, potrebno je priložiti uvjerenje o prebivalištu na području grada Banjaluka u neprekidnom trajanju dvije godine i duže za majku, odnosno oca djeteta ukoliko majka, nema prijavljeno prebivalište u Banjaluci u neprekidnom trajanju dvije godine i duže, odnosno hranitelja ili staratelja.

Potrebno je priložiti i kopiju kartice tekućeg računa, kućnu listu, uvjerenje o prebivalištu na području grada Banjaluka za dijete.
Dodatne informacije dostupne su u Odjeljenju za društvene djelatnosti, putem broja telefona 051/244-444, lokal 494 ili lično u kancelariji broj 24.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana