Više novca za Sigurnu kuću

G.S.
Više novca za Sigurnu kuću

BANjALUKA - Povodom predstojećih praznika gradonačelnik Draško Stanivuković posjetio je Sigurnu kuću za žene i djecu žrtve nasilja u porodici.

Osim redovne podrške, koju grad isplaćuje za tekuće potrebe funkcionisanja Sigurne kuće, potpisan je i ugovor kojim je doznačeno 23.000 KM za potrebe zbrinjavanja žrtava nasilja u porodici.

Gradonačelnik je istakao da sa velikom ljubavlju i poštovanjem podržava rad Sigurne kuće i Fondacije "Udružene žene".

- Prošle godine učestvovali smo u nabavci automobila, a potpisali smo i ugovor kroz koji će biti doznačena sredstva za izradu vanjske ograde objekta, kupovinu kuhinjskih elemenata, dok će dio sredstava biti usmjeren za obuke za rad na mašinama za lasersku obradu drveta. Ponosan sam što smo sve ove godine uz njih i što smo ih posjetili baš u vrijeme praznika kako bismo im pružili i moralnu snagu da u godinama koje dolaze nastave sa ovom plemenitom misijom - poručio je gradonačelnik.

Za potrebe kupovine vozila za rad ove fondacije grad je izdvojio 10.000 KM.

Fondacija "Udružene žene" više od 15 godina se bavi  zaštitom ženskih ljudskih prava, s ciljem sprečavanja i suzbijanja nasilja u porodici i rodno zasnovanog nasilja djevojčica, djevojaka i žena, te u saradnji sa institucijama i subjektima zaštite aktivno radi na unapređenju usluga i zaštiti najranjivijih kategorija stanovništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana