Veliko interesovanje za udomljavanje pasa

M. V.
Veliko interesovanje za udomljavanje pasa

BANjALUKA - Zahvaljujući akciji “Udomi ljubav” prošle godine 84 psa iz azila na Manjači su našla svoj stalni dom, dok je ove godine udomljeno 14 pasa. Kako poručuju iz Odjeljenja za komunalne poslove, zainteresovanost Banjalučana za udomljavanje pasa je u porastu.

- Opredijeljenost grada je da zaštiti životinje. Upravo ova akcija ima za cilj da skrene pažnju i podigne svijest o značaju udomljavanja pasa iz azila, što je i dokazano po broju životinja koje su primili naši sugrađani. Imamo izuzetno dobru saradnju sa udruženjima i volonterima, a sve kako bi što više pasa pronašlo svoj stalni dom - poručio je ovlašćeni potpisnik Odjeljenja za komunalne poslove Boriša Mandić.

A svi koji žele kućnog ljubimca mogu jednostavno da postanu ponosni vlasnici jednog od pasa iz azila. Sve je potpuno besplatno. U azilu su psi koji su spremni za udomljavanje, jer su prošli kompletan tretman, koji obuhvata pregled veterinara, sterilizaciju, obradu protiv spoljnih i unutrašnjih parazita, a osim zdravstvene obrade, životinje prođu i test karaktera. Grad posvećuje posebnu pažnju obezbjeđivanju boljih uslova u azilu i svakodnevno radi na zbrinjavanju napuštenih životinja, a istovremeno aktivno se radi na tome da zbrinute životinje dobiju i svog vlasnika, koji bi im pored osnovnih uslova pružio brigu i ljubav.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana