Veliko interesovanje za radionice Omladinskog centra “Zdravo da ste” u Dragočaju: “Kreativni juli” obojen osmijesima

Aleksandar Stojanović
Veliko interesovanje za radionice Omladinskog centra “Zdravo da ste” u Dragočaju: “Kreativni juli” obojen osmijesima

BANjALUKA - Omladinski centar (OC) “Zdravo da ste” za djecu i omladinu u naselju Dragočaj svakodnevno organizuje radionice “Kreativni juli”, a iz ove organizacije ističu da na ovaj način mladi imaju priliku da učestvuju u brojnim kreativnim, zabavnim i edukativnim sadržajima.

Program traje 15 dana, a učesnici imaju priliku da kroz crtanje, slikanje, kreativne reciklaže, radionice dekupaža, te filmske večeri u formi ljetnog kina i edukativne radionice predstave svoje vještine, ali i steknu nova znanja.

- Fokus ovih radionica je na kreativnosti i održivom razvoju, socijalizaciji i njegovanju aktivizma i volonterizma mladih ljudi u zajednici. Radionice su besplatne i dostupne svim zainteresovanim - kazala je za “Glas Srpske” direktorica OC “Zdravo da ste” Aleksandra Štrbac.

Ona ističe da je u ovom naselju resurni centar za djecu i mlade otvoren prije dvije godine i da je, od samog početka, zajednica u Dragočaju sa velikim interesovanjem i povjerenjem prihvatila sve aktivnosti koje su organizovali.

- Potrebno je više ovakvih sadržaja, jer one poboljšavaju i obogaćuju kompletan život i atmosferu u lokalnim sredinama. Najveći je broj osnovnoškolskog uzrasta, ali i mladih, a često nam se pridruže i roditelji sa djecom - istakla je Štrpčeva.

U kreativnim radionicama moći će da uživaju i mališani iz gradskih naselja, jer će i ove godine, po 16. put, biti održana tradicionalna manifestacija “Kreativni avgust”. Program “Kreativnog avgusta” ove godine biće prvi put održavan u parku “Mladen Stojanović”.

- Sadržaj će biti sličan, ali sa nešto bogatijim programom, koji obuhvata i saradnju sa drugim organizacijama koje rade za djecu i mlade u gradu. Ovaj događaj, koji traje cijeli mjesec, već je prepoznatljiv u ljetnim dešavanjima grada. On je i svojevrstan zaštitni znak našeg Omladinskog centra, koji je ovu metodologiju pronosio i van granica zemlje, te se nalazi kao preporučena dobra praksa i u nekim međunarodnim priručnicima za organizaciju rada sa mladima, na šta smo posebno ponosni - kazala je Štrpčeva.

Ograničenja

Zbog aktuelnih epidemioloških mjera koje su na snazi, broj učesnika je ograničen, ali organizatori su se potrudili da to ne utiče na sam kvalitet programa.

- Poštujemo sve propisane mjere, a naš tim je pripremljen za realizaciju svih aktivnosti, kako metodološki, tako i po pitanju saradnje, kako bismo obezbijedili sigurno i podsticajno okruženje za sve učesnike - kazala je Aleksandra Štrbac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana