"Veliki turnir "Zalužani 2023": Sport, zabava i zajedništvo u banjalučkom naselju

Ivana Vinčić
"Veliki turnir "Zalužani 2023"
Foto: Ustupljena fotografija | "Veliki turnir "Zalužani 2023"

BANjALUKA – Veliki turnir „Zalužani 2023” biće održan 22. jula na terenima Osnovne škole „Jovan Dučić” u ovom banjalučkom naselju, s početkom u devet časova.

Prijave su besplatne, a prijavljene ekipe će se takmičiti u fudbalu (osnovci i maturanti), basketu (sva godišta), odbojci (djevojčice iz osnovnih škola), pravljenju sklekova (dječaci iz osnovnih škola) te stonom tenisu (sva godišta). Za pobjednike su predviđene i novčane nagrade.

Planiran je i cjelodnevni zabavni program, a goste će zabavljati di džej. Nakon turnira biće upriličen vatromet.

Organizator turnira Vladimir Milanović za „Glas“ napominje da je ovo treća godina zaredom kako organizuju ovaj turnir i da su ovog puta uložili najviše truda oko organizacije.

- Već se prijavio rekordan broj ekipa i učesnika i u subotu, 22. jula sigurno nas čeka sjajna zabava na školskom igralištu pa pozivam sve koji vole veselu atmosferu i sport da nam dođu – istakao je Milanović.

Naglašava da ovim turnirom grupa mladih iz Zalužana želi da proslavi sve što su do sada uradili na uređenju banjalučkog naselja.

Milanović naglašava da su, uz pomoć mnogobrojnih donatora, ali i sopstvenim sredstvima, do sada sproveli više od 25 aktivnosti vrijednih 50.000 KM. Novi teren za odbojku na pijesku, stolovi za stoni tenis, potpuno nova tribina koja može da primi oko stotinu djece na školskom igralištu, umjetnički grafiti na zidovima, uređeno izletište na obali Vrbasa samo su neki od njih.

 „Komšijsko-mještansko uređivanje Zalužana” osmišljeno je kako bi javne površine koje služe za okupljanje i druženje stanovnika, naročito djece i mladih, bile što ljepše i uređenije.

-Nećemo stati do cilja, a to je potpuno uređeno naselje Zalužani – poručio je Milanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana