“Veliki početak” donosi pregršt zanimljivih događaja

Katarina Šaponja
“Veliki početak” donosi pregršt zanimljivih događaja

Manifestacija “Veliki početak” koju Gradska uprava realizuje za školarce povodom početka nove školske godine trajaće od 1. do 3. septembra, dok će kruna događaja biti koncert mlade pjevačice i influenserke iz Srbije Ane Lazarević.

Istakla je ovo savjetnica gradonačelnika Milada Šukalo, pozivajući sugrađane da im se pridruže na platou kod multifunkcionalne dvorane u parku “Mladen Stojanović” od 18 časova i prisustvuju koncertu.

- Tog dana pored Ane, naši mališani uživaće i u koncertu Danila Milosavljevića, Muzičkog ateljea “Mama voks” i naših “Vrapčića” - rekla je Šukalova.

Dodaje da i ove godine školarce očekuju različiti edukativni, sportski i zabavni sadržaji. 

- Za 1. septembar pripremili smo stotine balona sa preko 500 poklona u vidu školskog pribora, obuće, odjeće, zatim besplatni kursevi stranih jezika, besplatne članarine za sportske klubove, besplatne dajak vožnje te vožnje trotinetom, besplatne ulaznice za pozorište i još mnogo toga - istakla je Šukalova.

Ona je objasnila da mlada pjevačica Ana Lazarević kroz svoje određene pjesme ukazuje na problem vršnjačkog nasilja.

- Naglasak smo stavili na Aninu pjesmu “Hej mama” koja se odnosi na promociju prevencije nasilja među vršnjacima - objasnila je Šukalova i dodala kako će ove godine Gradska uprava poslati poruke sa svih reklamnih panoa koje grad posjeduje, kao i putem društvenih mreža, koje imaju cilj da skrenu pažnju na prevenciju nasilja u školama.

Ističe, kako za drugi dan pripremaju program koji je namijenjen za starije školarce i studente, a riječ je o koncertu Kaliopi i Indire, bivšeg vokala grupe “Kolonija”.

- Ovu manifestaciju spojićemo sa kampanjom “Od Banjaluke s ljubavlju” koja ima cilj da prikupi sredstva za izgradnju kuće “Predah” za privremeno i trajno zbrinjavanje lica sa poteškoćama u razvoju - kazala je Šukalova.

Prema njenim riječima, najveća akcija koju trenutno sprovode jeste dodjela besplatnih udžbenika za učenike te su ponosni na tu praksu jer je počelo implementiranje i u drugim gradovima.

- Imali smo rekordna ulaganja u škole u proteklom periodu, što se vidi po velikom broju projekata i rekonstrukcija. Završili smo krov na Osnovnoj školi “Dositej Obradović”, a u toku je i priprema rekonstrukcije Sokolskog doma - kazala je ona.

Ističe kako je jedan od značajnijih projekata u koji je uloženo više od milion maraka, rekonstrukcija kotlovnica u OŠ “Đura Jakšić” i Poljoprivrednoj školi.

- Nakon izgradnje škole u Adi, radi se projektna dokumentacija za školu na Paprikovcu, kao i za izgradnju prvog srednjoškolskog centra koji je ovom gradu neophodan - navela je Šukalova.

Za kraj je poručila da će škola biti uspješna onog trenutka kada djeca budu sa osmijehom išla u nju, a grad, kako kaže, realizuje veliki broj aktivnosti kako bi učenike razveselio i pomogao im da uđu u novu školsku godinu na najljepši mogući način.

BEZBJEDNOST U SAOBRAĆAJU

Milada Šukalo je naglasila kako su već imali veliki broj aktivnosti koje se tiču bezbjednosti u saobraćaju poput farbanja signalizacije i obilježavanja prostora oko samih škola.

- Na dan koncerta imaćemo i veliki poligon za bezbjednost u saobraćaju gdje će stručna lica učenicima još jednom naglasiti ovu bitnu temu - istakla je ona i dodala kako će poligon biti na trgu teniske arene.

Pored bezbjednosti u saobraćaju, biće pripremljene i aktivnosti za razvoj motorike i sportskih vještina školaraca.

- Škola sporta “Kasper” proći će sa djecom radionice, kako bi napravili uvod u novu školsku sportsku godinu - pojasnila je Šukalova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana