Veliki početak: Banjalučki školarci proslavili povratak u školske klupe

GS
Foto: Aleksandar Čavić

BANjALUKA - Manifestacija „Veliki početak“, kojoj su se najviše radovali banjalučki školarci, održana je večeras na platou kod dvorane u Parku „Mladen Stojanović“.

Stotine učenika, roditelja i Banjalučana prisustvovalo je ovom događaju kojim je Grad Banjaluka obilježio početak nove školske godine.

Savjetnica gradonačelnika, Milada Šukalo, izrazila je zadovoljstvo zbog velikog odziva i istakla da su učenici uživali u bogatom programu.

- Pripremili smo mnoštvo edukativnih, sportskih i zabavnih sadržaja, a naši tinejdžeri su posebno uživali u nastupima Ane Lazarević, Danila Milosavljevića, Muzičkog ateljea ‘MaMa VoX’ i naših ‘Vrapčića’, rekla je Šukalova.

Šukalo je dodala da su školarci, osim besplatnih udžbenika, dobili i poklone u vidu školskog pribora, opreme za školu, besplatnih karata za pozorište i Gradski olimpijski bazen, te besplatne vožnje dajak čamcem.

- Kroz ove aktivnosti željeli smo olakšati i uljepšati našim đacima polazak u školu, njihov veliki početak, istakla je Šukalova.

U sklopu manifestacije, pušteni su baloni sa poklonima, a atmosfera je bila ispunjena radošću i oduševljenjem.

Pored toga, u okviru uobičajenih aktivnosti Grada, obnovljena je i horizontalna saobraćajna signalizacija u zonama škola, čime je dodatno unaprijeđena sigurnost djece u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana