Večeras podjela kartica za besplatne preventivne preglede

J. T.
Večeras podjela kartica za besplatne preventivne preglede

BANjALUKA - U okviru kampanje obilježavanja Međunarodnog dana žena, grad Banjaluka u saradnji sa Domom zdravlja organizuje besplatne preventivne preglede za sugrađanke.

- Kartice za ove preglede biće podijeljene sugrađankama tokom večerašnje šetnje „Za zdravlje žena“ (od 19 časova) i koncerta Nine Badrić (od 20 časova na Trgu Krajine).

- Naime, posebna pažnja u sklopu ovogodišnje kampanje povodom Osmog marta posvećena je upravo ženskom zdravlju, te je Grad obezbijedio besplatne preglede za 100 sugrađanki. Pregledi će biti obavljeni na Poliklinici, a sve informacije u vezi sa preventivnim pregledima i zakazivanje termina, mogu se dobiti na broj telefona 051/247-346 - saopštili su iz Gradske uprave.

Pregledi se obavljaju u skladu sa Stručnim uputstvom za otkrivanje i redukciju rizičnih faktora i rano otkrivanje oboljenja iz programa prevencije i kontrole nezaraznih bolesti u Republici Srpskoj i obuhvataju: ginekološki preventivni pregledi (papa test, ultrazvuk, fizikalni pregled dojki, mamografija…), laboratorijski preventivni pregledi (određivanje šećera u krvi, holesterola), mjerenje krvnog pritiska i  antropometrijska mjerenja.

Povodom obilježavanja Osmog marta, Međunarodnog dana žena, u organizaciji nevladinih organizacija uz podršku grada tokom cijelog marta pripremljen je niz događaja posvećenih zdravlju žena, borbi protiv nasilja nad ženama, zapošljavanju, kao i znamenitim ženama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana