Večeras počinje 8. Dukatfest.

J. P.
Večeras počinje 8. Dukatfest.

Banjaluka - Folklorni ansambli iz Italije, Moldavije, Rusije, Indije, Kipra, Srbije i Republike Srpske prodefilovaće večeras (subota) centrom grada i u 21 čas u porti Hrama Hrista Spasitelja svečano otvoriti 8. internacionalni festival folklora "Dukatfest".

Prema riječima direktora festivala Natalije Trivić, "Dukatfest" će trajati do 24. juna i ove godine imaće nešto prošireniji kulturno-umjetnički program.

- Proširili smo program i na "Dukatfest" radionice, u kojima je izabrano šest najboljih kreativaca koji će predstaviti svoj rad. Snimili smo i šest promotivnih filmova, koji će biti premijerno prikazani na centralnoj festivalskoj večeri u ponedjeljak, 22. juna, u 21 čas, na Trgu Krajine - rekla je Trivićeva. Ona je dodala da će se  ansambli prvi put takmičiti u kategorijama autentičnosti i stila za nagradu od 600 evra.

- U ponedjeljak će biti organizovana i prodajna izložba suvenira zemalja učesnica festivala i kreativaca BiH, ali i okrugli sto "Kulturno nasljeđe: kreativnost i samozapošljavanje" - kazala je Trivićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana