Veće plate radnicima u javnim vrtićima

G.S.
Veće plate radnicima u javnim vrtićima

BANjALUKA - Na sastanku Sindikalne organizacije Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka dogovoreno je povećanje plata radnicima ovog centra, za koje će Gradska uprava na godišnjem nivou izdvajati oko 1,45 miliona KM, saopšteno je iz grada.

- Istovremeno, usklađeni su dodaci za vaspitače koordinatore vrtića, topli obrok, bolovanje i regres sa zakonskim izmjenama, a potpisivanje ugovora o povećanju predviđeno je krajem februara te će povećanje biti vidljivo već u martu - dodaju u saopštenju.

Kako su kazali, gradonačelnik Draško Stanivuković sastao se s predstavnicima Sindikalne organizacije Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje te je nakon sastanka poručio da je konačno načinjen jedan veliki korak.

- Za radnike ove ustanove konačno je riješeno pitanje kolektivnog ugovora. Nakon 15 godina čekanja uspjeli smo riješiti pitanje kolektivnog ugovora svih radnika Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje. Ovo je veliki korak koji smo načinili za sve radnike Centra, a koji će u budućnosti značiti veće plate i zadovoljnije radnike - rekao je gradonačelnik. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana