Vaspitačima veće plate od 1. marta

G.S.
Vaspitačima veće plate od 1. marta

BANjALUKA - Gradonačelnik Draško Stanivuković i predstavnici Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje potpisali su juče kolektivni ugovor, saopšteno je iz Gradske uprave.

- Potpisali smo kolektivni ugovor, koji će poboljšati kvalitet radnog odnosa, životni standard zaposlenih u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje. Zaključno od 1. marta plate svim radnicima biće veće. Sve što je njima bilo važno, mi smo tretirali u ovom kolektivnom ugovoru.  Suština je da su nakon 15 godina plate veće vaspitačima, što nikad niko nije radio, riješili smo problem kolektivnog ugovora nakon punih 15 godina, za šta smo izdvojili 1,5 miliona KM - poručio je gradonačelnik.

Vršilac dužnosti direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Petar Jokanović naglasio je da je potpisivanje ovog ugovora od velikog značaja.

- Potpisivanje ugovora jeste rezultat dužeg rada i naših pregovora. Imali smo razumijevanje koje je potrebno - rekao je on.

Predsjednica Sindikalne organizacije Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Snežana Markić Stojaković kaže da je kolektivnim ugovorom definisana cijena rada i koeficijent te ostale naknade poput toplog obroka, minulog rada, regresa i ostalog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana