Vaspitači u Banjaluci od narednog četvrtka potpuno obustavljaju rad

Miloš Vasiljević
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA - Radnici Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje stupaju u generalni štrajk naredni četvrtak, 20. oktobra, ako se ne ispune njihovi zahtjevi.

Kazala je ovo  predsjednik Sindikalne organizacije Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Banjaluci Snježana Markić Stojaković na današnjoj pres konferenciji u Domu sindikata.

Predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture RS Dragan Gnjatić, rekao je da Sindikat podržava borbu radnika Centra i da imaju njihovu punu podršku.

- Posljednjih mjeseci je kulminiralo nezadovoljstvo radnika. Tražimo da se povećaju plate, i da se što prije riješe ovaj problem. Sindikalni odbor je zasijedao u donio ovu odluku. Štrajk će trajati do ispunjena naših zahtjeva -  rekao je Gnjatić.

Takođe, predstavnici sindikata naglasili su da imaju punu podršku roditelja, te da će kao u do sada dati sve od sebe da djeca imaju sve ono što zaslužuju u vratićima. Brigu, ljubav i pažnju u prvom redu. 

Gradski menadžer Bojan Kresojević rekao je da je inflacija u Srpskoj izražena, da je više od 15 odsto i shodno tome Gradska uprava je predvidjela povećanje plate, a tu je i Centar za predškolsko obrazovanje.

- Grad je dao saglasnost na potpisivanje Kolektivnog ugovora za povećanje koji znači povećanje plata od 50 maraka. Grad je dao inicijativu i saglasnosti i uradio sve što je do nas, te da je prava adresa Skupština grada - rekao je Kresojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana