Vanredna Skupština grada održana u skladu sa poslovnikom

Srna
Vanredna Skupština grada održana u skladu sa poslovnikom

BANjALUKA - Vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka u potpunosti je održana u skladu sa poslovnikom o radu, saopšteno je iz Skupštine grada.


Povodom reagovanja pojedinih odbornika o vanrednoj sjednici Skupštine grada održanoj 10. aprila, iz Skupštine grada Banjaluka ističu da nisu istinite pojedine tvrdnje da je odbornicima bila uskraćena mogućnost diskusije na vanrednoj sjednici.

U saopštenju se napominje da su odbornici imali mogućnost da raspravljaju i odlučuju o načinu održavanja vanredne sjednice Skupštine grada.

“U prilog tome govori činjenica da je Kolegijum Skupštine u skladu sa članom 102 Poslovnika uputio prijedlog Skupštini grada da se o pitanjima na dnevnom redu odlučuje bez razmatranja, te da odbornici pisanim putem dostavljaju prijedloge i amandmane do početka zasjedanja”, navodi se u saopštenju.

Iz Skupštine grada ističu da je Kolegijum dao prijedlog načina održavanja vanredne sjednice, a da su odbornici imali mogućnost da diskutuju o tom prijedlogu i donesu konačnu odluku na vanrednoj sjednici.

U saopštenju se dodaje da su odbornici koji nisu prisustvovali vanrednoj sjednici Skupštine grada sami sebi uskratili mogućnost da diskutuju i da se izjasne o prijedlogu Kolegijuma.

Iz Skupštine grada podsjećaju da je Kolegijum Skupštine grada predložio amandmansko djelovanje kako bi se ispoštovale preporuke Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije kao i Ministarstva uprave u samouprave Republike Srpske o što kraćem socijalnom kontaktu.

Skupština grada Banjaluka odobrila je 10. aprila paket ekonomskih mjera koje će omogućiti poljoprivrednicima, zakupcima, poslovnim subjektima i preduzetnicima da se već od iduće sedmice mogu obratiti gradu sa zahtjevima za određene subvencije i olakšice, saopštio je tada gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana