Vandali uništavaju, grad popravlja igrališta

Vesna Popović
Vandali uništavaju, grad popravlja igrališta

Banjaluka - U prethodna tri mjeseca sanirano je 29 dječijih i devet sportskih igrališta, a na većini njih to je bilo neophodno zbog štete koju su napravili vandali ili nesavjesni pojedinci.

Potvrdio je to v.d. načelnika Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar i istakao da kod održavanja cjelokupne komunalne opreme u gradu uvijek najviše posla ima na dječijim i sportskim igralištima.

- Čak smo imali slučajeva da tek sanirano igralište nesavjesni pojedinci u kratkom roku opet unište - naglasio je Bilčar i naveo primjer dječijeg igrališta u ulici Marka Kraljevića u Obilićevu.

Objasnio je da je to igralište obnovljeno početkom jula.

- Poslije samo mjesec vandali su oštetili sjedalicu na vrtešci i kompletnu konstrukciju ljuljaške. Pomenuto igralište smo prije nekoliko dana opet popravili, odnosno zamijenili sjedalicu i učvrstili konstrukciju. Ono je sada u dobrom stanju - kazao je Bilčar.

Dodao je da to, nažalost, nije bio usamljen primjer, već da je takvih slučajeva bilo na više lokacija, navodeći da se nešto slično dogodilo i na igralištu u parku "Mladen Stojanović".

- I tu su obijesni pojedinci tek obnovljene koševe uništili u roku od nekoliko dana - naveo je Bilčar.

Apelovao je na sve koji primijete uništavanje komunalne opreme da o tome obavijeste gradske službe ili pozovu policiju.

- U prethodnom periodu u najvećem broju slučajeva morali smo zamijeniti sjedalice na ljuljaškama i klackalicama, postaviti nove lance na gumama za ljuljanje, dopuniti pjeskarnike, lakirati konstrukcije i klupe, postaviti nove table i obruče za koševe, te staviti nove mrežice - istakao je Bilčar.

Dodao je da su ti radovi obavljeni na igralištima u Drakuliću, Verićima, kod Zelenog mosta, te u ulicama Sime Matavulja, Beogradskoj, Save Ljuboje, Kralja Petra Drugog, Marka Kraljevića, Krfskoj, Kosovke djevojke, Maksima Gorkog, Vase Pelagića, Cara Dušana, Prve krajiške brigade, Stevana Mokranjca, Dragiše Vasića, Voždovačkoj, Srpskih ustanika, Cara Lazara, Kordunaškoj, Srđe Zlopogleđe, Miloša Obilića, Vojvode Momčila i na drugim lokacijama.

Finansiranje

Održavanje dječijih i sportskih igrališta se finansira iz sredstava za redovno održavanje komunalne opreme. Ove godine za te namjene je planirano 71.000 KM. U tu sumu su uključene i popravke nadstrešnica na autobuskim stajalištima, sanacija oštećenja na kontejnerima, korpama za otpatke, klupama, platoima za kontejnere, te zaštitnih ograda i stubića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana