Uzavrela atmosfera pred današnju sjednicu Skupštine grada: Stanivuković: Amandmani neće proći; Topić: Nadam se dogovoru

Aleksandra Todorović
Uzavrela atmosfera pred današnju sjednicu Skupštine grada: Stanivuković: Amandmani neće proći; Topić: Nadam se dogovoru

BANjALUKA - Pred današnju sjednicu Skupštine grada, na kojoj će biti razmatran prijedlog budžeta grada, atmosfera je dodatno uzavrela, jer gradonačelnik Draško Stanivuković kaže da amandmani koje je predložio SNSD neće proći, dok iz vladajuće koalicije očekuju da će ipak pronaći zajednički jezik.

Odbornici Skupštine grada Banjaluke razmatraće danas Prijedlog odluke o usvajanju budžeta za ovu godinu u iznosu od 149.770.000 KM.

Vladajuća koalicija u Skupštini grada najavila je da će budžet biti usvojen uz amandmane koje je predložila, a koji su "teški" 6,5 miliona KM.

Šef Kluba odbornika SNSD u Skupštini grada Dragoslav Topić kazao je za “Glas Srpske” da se nada da će na današnjoj sjednici sve strane biti zadovoljene te da će biti usvojen prijedlog budžeta grada za 2021. godinu, uz amandmane predložene od strane SNSD-a.

- Nadam se da ćemo uz konstruktivnu raspravu i dijalog po svim tačkama doći do dogovora u vezi sa usvajanjem budžeta - kazao je Topić.

Dodao je da neadekvatna komunikacija između gradonačelnika i skupštinske većine može negativno da utiče na funkcionisanje grada.

Stanivuković je rekao da amandmani SNSD-a ne mogu proći.

- Dao sam ponudu odbornicima, ako daju dobar amandman i ja ću ga predložiti, jer je to jedino moje pravo. Možemo prebacivati dva odsto novca sa jedne stavke na drugu, ali ne i 90 odsto - rekao je Stanivuković.

Dodao je da su prijedlogom budžeta smanjili rashode, a povećali investicije i da ne vidi ništa loše u tome.

- Imao sam dodatni pritisak da povećamo sredstva za Dom zdravlja, uradili smo to. Isto smo postupili kad je riječ o kulturi, ali i nekim drugim stavkama - rekao je Stanivuković.

Iz Gradskog odbora SDS-a poručili su da su, uskraćivanjem novca neophodnog za normalno funkcionisanje grada, odbornici većine “preuzeli na sebe ulogu kaznene ekspedicije koja otvoreno radi protiv Banjalučana, po diktatu koji dolazi van ovog grada”.

- Pokušavaju opstruisati rad gradonačelnika, ali time kažnjavaju i sve građane Banjaluke. Nigdje u svijetu nije zabilježeno da Vlada uređuje parkove, kosi travu i postavlja rasvjetu, a da gradska vlast pomaže penzionere i zdravstvene radnike. To grupa hohštaplera iz skupštinske većine pokušava da uradi - rekao je član Izvršnog odbora SDS-a Saša Lovrić.

Ugostitelji

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić rekao je da će skupštinska većina iz budžeta izdvojiti milion KM za pomoć Udruženju poslodavaca ugostiteljstva i turizma Republike Srpske “Horeka”, jer su te oblasti najviše ugrožene pandemijom i epidemiološkim mjerama. Predsjednik Skupštine Udruženja “Horeka” Mišo Kuzmanović rekao je da su oblasti ugostiteljstva i turizma najugroženije, te zahvalio na razumijevanju i pomoći i pozvao druge opštine i gradove da se ugledaju na Banjaluku i izađu u susret članovima “Horeke”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana