Utvrđen prijedlog programa rada Gradskog parlamenta za 2020. godinu

Agencije
Utvrđen prijedlog programa rada Gradskog parlamenta za 2020. godinu

BANjALUKA - Kolegijum Skupštine grada Banjaluka na današnjoj sjednici jednoglasno je utvrdio prijedlog programa rada gradskog parlamenta za 2020 godinu sa ukupno 121 tačkom dnevnog reda.

- Iduća, kao i ova godina biće sa puno materijala što pokazuje da Gradska uprava radi zaista dobar posao a mi kao parlament pratimo tu dinamiku i tempo. Kada uzmemo u obzir da će sa posljednjom sjednicom Gradskog parlamenta u decembru mjesecu biti realizovano preko 91 % planiranih materijala, to samo potvrđuje obim obavljenog posla i važnost sinhronizovanog djelovanja između Skupštine i Gradske uprave – rekao je Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić.

Osvrćući se na rad Skupštine u ovoj godini, Talić je rekao da je do sada razmatrano više od 360 tačaka dnevnog reda i 90 podtačaka.

- Još čekamo zadnje zasjedanje za ovu godinu na kojem će biti preko 50 tačaka, tako da bismo imali razmatranih više od 400 tačaka tokom ove godine – zaključio je Talić.

Gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić, ističe da je zadovoljan radom gradskog parlamenta.

-  Po učinku, imamo zaista uspješnu godinu iza nas. Gradska Supština je pratila i u suštini doprinjela ukupnom radu Gradske uprave i svemu što smo imali ispred nas kao plan i program rada. Ova godina je zaista bila uspješna kada je riječ i o radovima na terenu ali i o investicijama – naglasio je Radojičić.

On je dodao, da gradska administracija priprema materijale za zadnju ovogodišnju sjednicu, koja bi najverovatnije trebalo da bude održana 11. decembra, a o čemu će konačnu odluku donijeti u četvrtak Skupštinski kolegijum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana