„Uticaj na zdravo odrastanje djece”: Mališani u posjeti TRC „Manjača”

G.S.
Foto: Patriote Srpske

BANjALUKA - Udruženje „MIO MONDO” iz Banjaluke realizovao je projekat pod nazivom: „Uticaj na zdravo odrastanje djece” u sklopu kojeg je oko 30 mališana otišlo na izlet u TRC „Manjača” i posjetu Razvojno edukativnom centru „Manjača”.

Mališani su ovog vikenda otputovali na svoj prvi izlet, a sudeći po njihovim reakcijama, kao i reakcijama njihovih roditelja očekivanja su ispunjena.

Cilj projekta „Uticaj na zdravo odrastanje djece” se želi podstaknuti ekološka svijest kod djece o očuvanju životne sredine, ali i izvršiti uticaj na kvalitetnije odrastanje i provođenje slobodnog vremena kod djece uzrasta 6-12 godina, kao i razvoj psihomotoričkih sposobnosti”, poručuju iz udruženja.

Izletu je predhodio dogovor i potpisani sporazumi o međusobnoj saradnji i partnerstvu sa „Udruženjem porodica sa četvoro i više djece” i Udruženjem „Nova generacija”.

Na spisku za prvi izlet bilo je oko trideset mališana iz Banjaluke koji su uživali u novim poznanstvima i druženju, a sve uz podršku stručnog tima kojeg su činili Mira Marić, pedagog, Mirjana Rodić-Janković, pedagog, radno okupacioni terapeut Vanja Sovilj, psiholog i psihoterapeut, Milenko Devušić, prof. fizičkog vaspitanja i fitnes trener i Aleksandar Sladojević, koordinator projekta i predsjednik udruženja.

Ovaj projekat su inače podržale organizacije iz Banjaluke koje su djeci između ostalog darovali djeci sendviče i kolače.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana