Ustanovama i organizacijama za zaštitu djece po 3.000 km

Srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA- Fondacija "Go far" donirala je po 3.000 KM Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević", Udruženju "Nova generacija" i SOS dječijim selima BiH.

Fondacija je prva sredstva prikupila zahvaljujući "Go far" aplikaciji "Koračaj za humanost".

Svi koji su instalirali besplatnu aplikaciju, šetnjom ili trčanjem učestvuju u prikupljanju novca, a kompanije "kupuju" svaki pređeni korak.

Za svaki kilometar donirana je po jedna KM, a prvih 15.000 KM uplatila je članica Infiniti grupacije, kompanija "Prointer ITSS", saopšteno je iz "Go far" fondacije.

"Pomoć mališanima i organizacijama koje o njima brinu jedan je od frontova na kojem ćemo i ubuduće raditi", rekla je direktor Fondacije Mirjana Tepšić.

Donirana sredstva Dom "Rada Vranješević" iskoristiće za nabavku ormara, kreveta, stolova i stolica.

 "Već smo naručili ono što je najneophodnije i zato nam je ova pomoć mnogo značajna. Uz još neke donacije i sredstva koja imamo nadamo se da ćemo uspjeti da obnovimo sav namještaj u grupama", rekao je direktor Doma Vladimir Kajkut.

 Udruženje "Nova generacija" je zahvaljujući dobijenom novcu počelo renoviranje Dnevnog centra.

"U dnevnom centru djeci obezbjeđujemo obroke, odjeću, obuću, školski pribor, a sa njima rade i naši psiholozi i vaspitači", rekao je direktor Udruženja Saša Risojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana