Uspješna godina za grad

D. S.
Uspješna godina za grad

Banjaluka - Gradonačelnik Slobodan Gavranović ocijenio je da je 2015. godina bila uspješna za Banjaluku, jer su realizovani važni infrastrukturni projekti i stabilizovan budžet.

- Zadovoljni smo rezultatima postignutim u ovoj godini. Uspjeli smo da ostvarimo sve zacrtane ciljeve, realizovali smo brojne projekte i započeli nove, te nekoliko značajnih objekata stavili u funkciju - rekao je Gavranović, na prijemu za zvanice iz javnog i društvenog života, koji je održan utorak u Banskom dvoru.

Dodao je da su realizovani projekti snabdijevanja vodom, izgrađene desetine kilometra vodovodne, kanalizacione i putne mreže.

- Takođe, nastavljeni su radovi na tvrđavi Kastel, urađene su ambulante, opremljeno nekoliko vrtića, te privedena kraju gradnja 142 stana za porodice poginulih boraca i ratne vojne invalide. Osim toga, sanirali smo više od 30 klizišta nastalih poslije prošlogodišnjih poplava i započeli radove na novom mostu u Česmi - istakao je Gavranović.

Prema njegovim riječima, glavni cilj, koji je i ostvaren bio je stabilizacija budžeta i gradskih finansija.

- U narednoj godini ćemo nastaviti ovakve trendove, odnosno realizaciju važnih infrastrukturnih projekata, a cilj nam je i izgradnja objekata u poslovnoj zoni - kazao je Gavranović i dodao da je u posljednjih 11 godina gradska administracija ostvarila najbolji rezultat u rješavanju zahtjeva građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana