Uskoro projektni tim za arhitektonske intervencije

Slika: mol u obilicevu
Uskoro projektni tim za arhitektonske intervencije

Poseban projektni tim za male arhitektonske intervencije u prostoru biće formiran iduće godine sa zadatkom da identifikuje i realizuje male arhitektonske projekte na cijelom području grada po uzoru izgradnje drvenog mola na obali Vrbasa.

Najavio je to u petak gradonačelnik Igor Radojičić nakon sastanka sa predstavnicima Istraživačkog centra "Prostor". Upravo je ekipa iz ovog centra uz pomoć donatorskih sredstava nedavno izgradila drveni mol u blizini sportske dvorane "Obilićevo".

- Poučeni pozitivnim efektima koji su nastali realizacijom tog projekta odlučio sam da bude formiran tim. U njemu će, pored arhitekata iz "Prostora", biti i studenti arhitekture, Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta i Akademije umjetnosti - kazao je Radojičić.

Dodao je da bi timski projekti trebalo da budu realizovani iz budžeta, ali i uz pomoć donatorskih sredstava, po uzoru na aktuelni projekat izgradnje dječjih igrališta, koji se sprovodi uz pomoć društveno odgovornih kompanija.

- Zahvaljujući tom projektu, djeca će dobiti u ovoj godini 15 modernih igrališta, a grad, osim lokacija i dozvola, neće imati drugih troškova - naveo je Radojičić.

Član IC "Prostor" Igor Kuvač predstavio je ideje za realizaciju niza manjih arhitektonskih zahvata koje je moguće realizovati u gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana