Uskoro pametni semafori i stubići

J. K.
Uskoro pametni semafori i stubići

BANjALUKA - Gradska administracija ove sedmice će započeti sa postavljanjem pametnih semafora u okviru koncepta jednosmjernog saobraćaja, koji će svoj rad prilagođavati trenutnom opterećenju saobraćaja u realnom vremenu.

- Uporedo sa tim, krećemo i sa postavljanjem elastičnih stubića koji će razdvajati biciklističke staze od ostatka kolovoza, platformi za javni prevoz na autobuskim stajalištima kao i ponovno premazivanje svih postojećih horizontalnih signalizacija. Svaki dodatni element koji ćemo implementirati predstavlja još jedan korak ka uspješnijoj realizaciji ovog projekta - kazao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

On je još jednom pozvao sugrađane na dodatni oprez i na razumijevanje, kao i da poštuju saobraćajne propise i znakove, jer kako kaže, vrijeme će pokazati da je ovo bila ispravna odluka.

Novi koncept jednosmjernog saobraćaja u Banjaluci u funkciji je od ponedjeljka, a donio je više od četiri kilometra potpuno novih biciklističkih staza, posebne saobraćajne trake za javni prevoz i taksiste, kao i nove pješačke zone i parkove.

- Uz sve to, nove kružne raskrsnice omogućiće veći protok automobila i grananje saobraćaja bez zagušenja, što će dodatno dovesti do rasterećenja saobraćajnih gužvi -  navode u Gradskoj upravi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana