Uskoro obnova OŠ “Stanko Rakita” u Vrbanji: Uz novu stolariju biće toplije učionice

Aleksandra Todorović
Uskoro obnova OŠ “Stanko Rakita” u Vrbanji: Uz novu stolariju biće toplije učionice

BANjALUKA - Osnovna škola “Stanko Rakita” u Vrbanji tokom ljetnog raspusta dobiće novu stolariju, za šta će iz budžeta grada biti izdvojeno 80.000 KM, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

- Prvi put od izgradnje, sedamdesetih godina prošlog vijeka, biće obavljeni značajniji radovi na ovoj obrazovnoj ustanovi.  Kada bude zamijenjena stolarija, đaci i nastavnici dobiće mnogo bolje uslove za rad - saopšteno je iz Gradske uprave.

Direktor škole Darko Branković kazao je da će sanacija umnogome popraviti kvalitet nastavnog procesa.

- Riječ je o polumontažnom objektu, sagrađenom nakon zemljotresa, koji do sada nije bio nikako saniran. Veoma je teško zagrijati učionice zbog dotrajale stolarije i smatram da će obnovom biti zadovoljni i učenici i nastavnici. Zimi će učionice biti toplije - istakao je Branković.

Dodao je da je povodom Dana učeničkih postignuća, 28. maja, u školi održana virtuelna priredba i dodjela diplome “Vuk Karadžić”. Za učenike generacije proglašeni su Davor Krajišnik i Marko Tešić.

- Diplome se tradicionalno dodjeljuju najboljim učenicima, i to od 1996. godine, koji su iz svih predmeta na kraju godine ostvarili odličan uspjeh i imali primjereno vladanje svih devet godina školovanja. I ponosni smo na naše đake - kazao je Branković.

Predsjednik Mjesne zajednice Vrbanja Dušan Janjić istakao je da će obnova škole i izgradnja vrtića u neposrednoj blizini podići kvalitet života stanovnika tog dijela Banjaluke.

- Ti projekti imaju ogroman značaj ne samo za naše najmlađe već i za njihove roditelje. Vrbanja broji više od 6.000 stanovnika, a mi već duži niz godina ukazujemo gradskoj administraciji na potrebe naših građana. Obnova škole i prvi vrtić koji će biti izgrađen nakon rata za nas su bili prioritet - istakao je Janjić.

Dodao je da škola u vapi za sanacijom.

- Objekat je izgrađen prije 51 godinu i sasvim je normalno da su radovi neophodni. Pored dotrajale stolarije, škola ima problema i sa grijanjem. Nadamo se da će učenici dobiti uslove dostojne 21. vijeka - zaključio je Janjić.

Vrtić

Podsjetili su da će Vrbanja uskoro dobiti i vrtić za smještaj 50 mališana.

- Radovi bi trebalo bi da budu završena u avgustu, nakon čega slijedi opremanje i spoljašnje uređenje, za šta će biti izdvojeno dodatnih 170.000 KM. Tako da će ukupno za ovu značajnu investiciju biti uloženo blizu 600.000 KM - potvrdili su iz Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana