Uskoro novo dječije igralište u naselju Lazarevo

Srna
Uskoro novo dječije igralište u naselju Lazarevo

BANjALUKA - Novo dječije igralište u banjalučkom naselju Lazarevo, u blizini Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić”, biće izgrađeno za dvadesetak dana, u okviru velike akcije u kojoj je, u posljednje četiri godine, podignuto 26 igrališta na području Banjaluke, potvrđeno je Srni u Odjeljenju za komunalne poslove.

Gradnju ovog igrališta zajednički finansiraju Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije i grad Banjaluka, a vrijednost radova iznosi 61.600 KM.

Iz ovog odjeljenja dodaju da će igralište biti savremeno opremljeno i da je namijenjeno za djecu od jedne do šest godina.

Površina igrališta iznosi oko 500 metara kvadratnih, a biće postavljeni ljuljaška, klackalica, njihalica sa oprugom, ljuljaška za djecu sa otežanim kretanjem, brojalica, vozić od trupaca, tunel, kao i mini toranj sa toboganom koji će biti postavljen u centralnom dijelu igrališta.

U nadležnom odjeljenju navode da je uz krug igrališta planirano i postavljanje klupa i korpi za otpatke.

U protekle četiri godine u Banjaluci je izgrađeno 26 dječijih igrališta, u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama, institucijama i međunarodnim organizacijama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana