Uskoro novi vodovod u poslovnoj zoni

D. S.
Uskoro novi vodovod u poslovnoj zoni

Banjaluka - Izmještanjem vodovodne mreže, koja služi za snabdijevanje Poslovne zone "Ramići" sanitarnom i hidrantskom vodom, počela je izgradnja novog cjevovoda.

Kako su objasnili u Odsjeku za lokalni ekonomski razvoj grada, radovi, koje izvodi preduzeće "Vodovod", teku po planiranoj dinamici.

- Ovi radovi čine prvi korak u sprovođenju aktivnosti na uspostavljanju i izgradnji Poslovne zone "Ramići", koji su dio mreže planirane Glavnim projektom infrastrukture - rekli su u ovom odsjeku.

Oni podsjećaju da je danas zatvoren javni poziv za dodjelu u zakup poslovnog prostora - proizvodne hale u okviru Poslovne zone "Ramići - Banjaluka".

- Radi se o davanju u zakup proizvodne hale sa kranom u ukupnoj površini od 30.423 metra kvadratna - dodali su u ovom odsjeku.

Pored toga, gradonačelnik Slobodan Gavranović nedavno je potpisao šest ugovora o prodaji zemljišta u Poslovnoj zoni Ramići za 789.000 KM, dok će sedmi ugovor biti naknadno parafiran. Ugovori su potpisani sa sedam firmi sa sjedištem u Banjaluci.

Takođe, i lani su u Poslovnoj zoni Ramići prodate četiri parcele sa istim ciljem, dok gradnja još nije počela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana