Uskoro nova oprema za vatrogasce

D. S.
Uskoro nova oprema za vatrogasce

Banjaluka - Vatrogasna jedinica uskoro će dobiti novu opremu, u vrijednu 60.000 KM, koja će umnogome olakšati borbu sa vatrenim i bilo kojom drugom vrstom stihija.

Kako su objasnili u Odsjeku za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice u Gradskoj upravi u toku je javna nabavka za ovu opremu.

- Planirano je da za potrebe nova oprema bude stacionirana u vatrogasnim domovima Centar i Derviši. Između ostalog trebalo bi da dobijemo regulator pritiska, manometre i crijeva za gumene jastuke, kojima se podiže teret na tehničkim intervencijama. Planirana je i nabavka  armature za pranje i sušenje vatrogasnih crijeva, zatim termovizijska kamera i 20 vatrogasnih cijevi i druga oprema - rekli su u ovom Odsjeku.

U ovoj godini za potrebe Vatrogasne jedinice, pokrenute su nabavke dva vozila za gašenje šumskih požara, vatrogasnih cisterni, kombija za prevoz tereta i opreme. Takođe, u planu je nabavka zamjenskih dijelova za izolacione aparate "interspiro" i opremu za kompresorsku stanicu.

- U posljednjih nekoliko godina, Vatrogasna jedinica Banjaluka je nabavila mnogo vatrogasne opreme i vatrogasnih vozila. Kolege iz drugih vatrogasnih jedinica iz Srpske, Federacije BiH i regiona, prepoznali su naš kvalitet, svrstavši nas u tehnički najopremljeniju vatrogasnu jedinicu BiH - istakli su Odsjeku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana