Uskoro načelnici odjeljenja umjesto ovlašćenih potpisnika

J. K.
Uskoro načelnici odjeljenja umjesto ovlašćenih potpisnika

BANjALUKA - Konkurs za izbor 10 načelnika odjeljenja u Gradskoj upravi zatvara se iduće sedmice, a na taj način odjeljenja će konačno dobiti načelnike umjesto dosadašnjih ovlašćenih potpisnika. Ipak, prepucavanja na relaciji gradska administracija - skupštinska većina o tom pitanju još traju.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić u petak je novinarima rekao da je presrećan što je grad napokon raspisao konkurs za izbor načelnika.

- Ovo je veoma bitno i želja nam je da se u ovu zgradu vrati poštovanje procedure i zakona - rekao je Đajić. Dodao je da poziva sve koji su stručni, obrazovani i pametni da se prijave na konkurs.

- Bez obzir na to kojoj partiji pripadali, naša želja jeste da se odaberu najbolji - rekao je Đajić i naglasio da skupštinska većina neće glasati za one koji nisu stručni.

S druge strane, gradski menadžer Bojan Kresojević kaže da je skupštinska većina predvođena SNSD-om pokazala da je priča o imenovanju vršilaca dužnosti i načelnika “izmišljena priča”, a sve se radi kako bi se nastavile opstrukcije.

- Tražili su da predložimo imenovanje deset načelnika u svojstvu vršilaca dužnosti, od čega su oni prihvatili samo tri. Tvrdili su da bez vršilaca dužnosti nije u skladu sa zakonom da se materijali predlažu na Skupštinu za ta odjeljenja, a onda za sedam odjeljenja, za koja nisu imenovali načelnike, materijale u Skupštini su isto tretirali kao i tamo gdje su načelnici. To potvrđuje da su željeli da uspore razvoj grada, jer je tek nakon 105 dana održana redovna sjednica Skupštine grada - kaže Kresojević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana