Uskoro javni poziv za prodaju prve parcele u novoj poslovnoj zoni “Jelšingrad”

Aleksandar Stojanović
Uskoro javni poziv za prodaju prve parcele u novoj poslovnoj zoni “Jelšingrad”

Banjaluka - Za prodaju prve parcele u novoj poslovnoj zoni “Jelšingrad” uskoro će biti raspisan javni poziv, nakon što je na posljednjoj sjednici Skupštine grada donesena odluka o prvoj licitaciji za prodaju oko 20.000 kvadrata namijenjenih za izgradnju privrednih objekata u toj zoni.

Kako ističu u Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, vlada veliko interesovanje privrednih subjekata za otvaranje nove poslovne zone.

- Početna vrijednost zemljišta je oko 2,2 miliona KM, a pravo učestvovanja u postupku licitacije imaju privredni subjekti registrovani za obavljanje proizvodne djelatnosti - naveli su iz ovog odjeljenja i dodali da, prema planiranoj dinamici, prvi investitor bi mogao ući u novu poslovnu zonu do kraja ove godine.

Buduća poslovna zona prostire se na dvije lokacije površine od 2,4 i 2,8 hektara, a adut će joj biti atraktivna lokacija, s obzirom na blizinu autoputa, pruge i međunarodnog aerodroma.

U toku godine je planirano raspisivanje javne nabavke za izvođača radova na nedostajućoj infrastrukturi u ovoj zoni, za šta su obezbijeđena novčana sredstva u budžetu za 2019. U poslovnoj zoni “Ramići” u planu je izgradnja nedostajuće infrastrukture s ciljem uređenja kompletne zone, a sve to da bi investitori dobili što bolje uslove za rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana