Uskoro druga faza kampanje Parkiraj pametno, parkiraj propisno

V. P.
Uskoro druga faza kampanje Parkiraj pametno, parkiraj propisno

Banjaluka - Kampanja "Parkiraj pametno, parkiraj propisno" ulazi u drugu fazu, a vozači koji ubuduće budu nepropisno parkirali svoja vozila neće više dobijati upozorenja već kazne.

Potvrdio je to šef Odsjeka za saobraćaj Slavko Davidović. Prema njegovim riječima, narednih dana se završava preventivni dio kampanje ove akcije, koju je 12. oktobra pokrenula Gradska uprava.

- Cilj je da se skrene pažnju vozačima da nepropisnim parkiranjem vozila direktno utiču na bezbjednost pješaka i predstavljaju smetnju za normalno odvijanje saobraćaja. Kaznene mjere će sprovoditi Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Komunalna policija i "pauk" služba - istakao je Davidović.

Dodao je da su u zadnje vrijeme primijetili da su trotoari uzurpirani nepropisno parkiranim vozilima i da su pješaci i majke koje guraju kolica sa bebama prinuđeni da pješače kolovozom.

- Iz tog razloga pokrenuta je ova kampanja, koja se sastoji iz preventivne i represivne faze. U prvoj fazi, koja se završava, vozači su upozoravani i na prednjim staklima su im ostavljani leci sa porukama. Od početka kampanje ostavljeno je više od 1.000 letaka - rekao Davidović.

U gradu je 4.350 obilježenih parking mjesta, a registrovanih vozila je nešto više od 54.000, tako da je u pojedinim dijelovima zaista teško naći mjesto za vozilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana