Uskoro bezbjedniji saobraćaj na pružnom prelazu u Zalužanima

G.S.
Uskoro bezbjedniji saobraćaj na pružnom prelazu u Zalužanima

BANjALUKA - Počeli su radovi na modernizaciji pružnog prelaza u Zalužanima, čime će biti značajno podignut nivo bezbjednosti saobraćaja u ovom dijelu grada.

Riječ je o projektu vrijednom oko pola miliona KM, koji grad radi u saradnji sa “Željeznicama Republike Srpske”, a kako je najavljeno, radovi bi trebalo da budu završeni sredinom juna. Radove je sa rukovodstvom “Željeznica” obišao i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je kazao da će, osim ovog, biti uređena još dva pružna prelaza na ovoj dionici, u Podgoričkoj i Prištinskoj ulici.

Vršilac dužnosti direktora “Željeznica” Slađan Jović rekao je da se nada da će izvođač završiti ugovorene obaveze u predviđenom roku.

Direktor i vlasnik firme “Koming-pro” Gradiška Danilo Vujat pojasnio je da se radi o postavljanju elektronskog uređaja za kontrolu pružnog prelaza.

- Projekat podrazumijeva izgradnju signalizacije u jednom i drugom putnom pravcu u dužini od 1,5 kilometara sa pripadajućom infrastrukturom za regulaciju saobraćaja na pružnom prelazu - kazao je Vujat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana