Usaglašena rješenja sa Gradskom upravom, sindikat odlučuje o štrajku u vrtićima

Miloš Vasiljević
Usaglašena rješenja sa Gradskom upravom, sindikat odlučuje o štrajku u vrtićima

BANjALUKA - U banjalučkoj Gradskoj upravi danas je održan sastanak sa predstavnicima Sindikalne organizacije Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, a sindikat će danas odlučiti da li će radnici Centra sura potpuno obustaviti rad.

-Imali smo konstruktivan sastanak i usaglasili smo se da je potrebno naći najbolje rješenje, kako ne bi došlo do štrajka vrtića najavljenog za sutra. Došli smo do zajedničkih prijedloga, koji će večeras biti razmatrani na sjednici Sindikalne organizacije Centra. Nadamo se razumijevanju i da će biti doneseno adekvatno rješenje – kazala je savjetnica gradonačelnika za ekonomska pitanja Valentina Aničić.

I tokom današnjeg sastanka, dodala je, istaknuto je da je Gradska uprava uradila sve što je mogla da bi ispunila zahtjeve radnika Centra.

Predsjednica Sindikalne organizacije u banjalučkom Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Snježana Markić Stojaković najavila je juče da će radnici Centra sutra će potpuno obustaviti rad, jer Gradska uprava nije ispunila zahtjeve o povećanju plata.

Ona je rekla da traže da im plate budu povećane za po 50 KM, što im je obećano za avgustovsku platu.

Direktor Centra za predškolsko obrazovanje i vaspitanje Jelena Kurtinović kazala je za "Glas" da „moramo biti pametni i izaći iz ove situacije“.

 -  Na sastanku smo došli do konstruktivnih rješenja koji će večeras biti predočeni radnicima od strane Sindikalne organizacije. Oni pregovaraju sa radnicima. Nadam se da će doći do  rješenja i međusobnog razumijevanja i da ćemo shodno tome  nastaviti da se borimo za svoja prava.    - rekla je direktorica Kurtinovićeva

U javne vrtiće u Banjaluci ide oko 2.700 djece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana