Uručeni vaučeri za besplatne priključke za vodu

J. Sa.
Uručeni vaučeri za besplatne priključke za vodu

BANjALUKA - Gradonačelnik Draško Stanivuković uručio je d vaučere za besplatne priključke za vodovodnu i kanalizacionu mrežu, te je najavio i da će grad uputiti inicijativu Skupštini grada za odluku o besplatnim građevinskim dozvolama za gradnju objekata do 200 kvadratnih metara.

Kaže da je za oko 200 domaćinstava obezbijeđen besplatan priključak za vodu i oko 100 domaćinstava na kanalizacionu mrežu.

- Račun koji građani dobiju za priključke, vaučer poništava. Neće se plaćati čak ni takse od 150 KM za priključak na kanalizaciju - rekao je Stanivuković i objasnio da priključak za vodu u prosjeku košta od 800 do 1.000 KM, što će grad koštati oko 200.000 KM.

- Do sada smo riješili oko 1.150 predmeta za legalizaciju za manje od godinu. Prosječna cijena legalizacije po domaćinstvu je 12.000 KM i računajući sve riješene predmete, to je blizu 14 miliona KM. Računajući i legalizaciju i besplatne priključke na vodovod i kanalizaciju izdvojili smo 15 miliona KM za osam mjeseci - kaže gradonačelnik.

Najavio je da će grad ubrzo uputiti u Skupštinu grada i inicijativu za odluku o besplatnim građevinskim dozvolama za gradnju objekata do 200 kvadratnih metara i da su za to obezbijeđena sredstva.

- Pripremili smo i lokacije gdje će izgraditi svu infrastrukturu. Tih 150 placeva će besplatno dobiti određene kategorije stanovništva, poput mladih bračnih parova i višečlanih porodica - kaže Stanivuković.

Davorin Kozomara iz Bilećke ulice u Šargovcu rekao je da su nakon 20 godina čekanja dobili vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Direktor "Vodovoda" Predrag Duduković kaže da sugrađani zahtjev za besplatne priključke mogu podnijeti ovom preduzeću, uz dokaz o vlasništvu zemljišta, odnosno kuće i samim tim se ostvaruje pravo na besplatan priključak.

- Kad sugrađani završe svoj dio posla, urade šaht, naše ekipe dolaze i urade priključak. S obzirom na to da je veliko interesovanje, formirali smo još jednu ekipu - kazao je Duduković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana