Uručeni paketići za djecu koja borave u zavodu "Zotović“

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA - Savjetnik predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Slobodan Nagradić uručio je danas 30 novogodišnjih paketića za djecu koja borave u Dječijem odjeljenju Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" Banjaluka.

Nagradić je paketiće uručio u ime predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića. "Danas smo ovdje da uručimo novogodišnje paketiće za 30 djece iz cijele Republike Srpske koji se nalaze ovdje kao pacijenti. Na neki način imamo kontinuitet kao Narodna skupština da u mjeri u kojoj možemo pomognemo da za novogodišnje i božićne praznike obradujemo njihove pacijente, da razumiju i znaju da je makar neko u jednom trenutku pomislio na njih", rekao je Nagradić novinarima.

On je rekao da je cilj uručivanja paketića da mališani u Zotović imaju osjećaj da nisu napušteni i da društvena zajednica brine o njima. Nagradić je rekao da svake godine sredstva koja su predviđena za novogodišnji prijem za predstavnike institucija, kulturne i javne radnike predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović preusmjerava u humanitarne svrhe.

"Danas smo ovdje, a za dva dana smo u Driniću gdje ćemo pokloniti 90 paketića za sve učenike osnovne škole opštine Drinić i na taj način pokazujemo da imamo empatiju prema našim sugrađanima koji imaju trenutno akutne, zdravstvene probleme", rekao je Nagradić.

On je izrazio očekivanje da će naredne godine doći u Zozović i moći se družiti sa mališanima, jer danas zbog mjera protiv pandemije ne mogu ući u prostorije da se druže i paketiće uruče lično. Načelnik Dječijeg odjeljenja Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" Gabrijela Mirković izrazila je zadovoljstvo što se već tradicionalno druže sa Narodnom skupštinom Republike Srpske koja nikada ne zaborava na pacijente i osoblje Zotovića.

"Iako je sad pandemija, iako su uslovi ograničavajući ipak su pronašli načina da nas usreće, jer djeci koja su tu u ove praznične dane mnogo znači pažnja i ovi paketići", rekla je Mirkovićeva. Ona se zahvalila Čubriloviću koji je sa svojim saradnicima uvijek tu i koji je pronašao način doniranja paketića za djecu iako nisu u mogućnosti da organizuju priredbu uživo.

"Trenutno na odjeljenju imamo 30 pacijenata koji su u pratnji staratelja - roditelja, djeca su iz cijele Republike Srpske i prvenstveno su to djeca sa neurorazvojnim poremećajima, sa raznim deformitetima i neurološkim oboljenjima", zaključila je Mirković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana