Uručena prva rješenja o legalizaciji

G.S.
Uručena prva rješenja o legalizaciji

BANjALUKA - Gradonačelnik Draško Stanivuković uručio je u petak rješenja o besplatnoj legalizaciji nelegalno sagrađenih objekata za prvih 100 sugrađana.

- Nakon 20 godina čekanja, završavamo taj posao i rješenja o legalnosti objekata dobili su oni sugrađani koji su prvi predali zahtjev. Sada i zvanično imaju kuću - kazao je Stanivuković.

Dodao je da je pred gradskom administracijom hiljade zahtjeva, a procjena je da oko 20.000 stanovnika čeka da legalizuje objekte.

- Plan je da to sve završimo u naredne dvije godine i zbog toga smo osnažili cijeli jedan odsjek u Gradskoj upravi - naveo je Stanivuković.

Rok za predaju zahtjeva ne postoji i svako ko je izgradio kuću zaključno sa 2013. godinom ima pravo da preda zahtjev za legalizaciju.

- Uporedo s ovim, ušli smo i u besplatan proces legalizacije vjerskih objekata koje finansiramo iz budžeta grada - rekao je gradonačelnik.

Pozvao je sugrađane na strpljenje i razumijevanje.

Rješenje o legalizaciji obradovalo je Milu Stanivukovića, koji je kazao da je dobio građevinsku dozvolu koju je čekao 18 godina.

- Nisam samo ja čekao, nego brojne komšije u Šargovcu.

Presrećan sam što sam među prvima riješio ovaj problem - poručio je Mile.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana