Uručena pomoć nosiocu Partizanske spomenice

J. P.
Uručena pomoć nosiocu Partizanske spomenice

Banjaluka - Gradski odbor SUBNOR-a i predstavnici Gradske uprave juče su povodom 22. decembra, dana kada je 1941. godine u Rudom formirana Prva proleterska narodnooslobodilačka udarna brigada, posjetili nosioca Partizanske spomenice Milana Puzića.

Puzić, koji je više puta ranjavan i sa 103 godine najstariji živi učesnik NOR-a u Republici Srpskoj, dobio je novčanu pomoć od 300 KM i prigodan poklon, a ovu pomoć će dobiti još osam nosilaca Partizanske spomenice.

- SUBNOR nikad ne zaboravlja zasluge istaknutih boraca. Nažalost, sve je manje učesnika slavne epopeje. Prije 30 godina bilo je 4.800 živih boraca NOR-a, a sada oko 200. Bilo je 420 nosilaca Partizanske spomenice, a sada ih je devet - rekao je predsjednik Gradskog odbora SUBNOR-a Rade Džajić.

Koordinator banjalučkog Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Goran Šljivar rekao je da treba njegovati tradiciju antifašističke borbe i takvih boraca za slobodu poput Milana Puzića.

- Sarađujemo sa svim organizacijama proisteklim iz oslobodilačkih ratova. Sufinansiramo njihove aktivnosti koje imaju za cilj očuvanje sjećanja na važne datume i događaje iz NOR-a - rekao je Šljivar.

Predstavnici Gradskog odbora SUBNOR-a juče su položili vijence i cvijeće na spomenik palim borcima NOR-a u centru grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana