Uručen školski probor za djecu iz višečlanih porodica

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA - Udruženju porodica sa četvoro i više djece grada Banjaluka "Četiri plus" uručen je danas školski pribor, koji je obezbijedila Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske povodom početka nove školske godine.

Stručni saradnik Unije Danijel Kovč rekao je da su za nabavku školskog pribora obezbijeđena sredstva u iznosu od 7.000 KM.

"Ovom akcijom, koja se održava već osam godina, Unija udruženja poslodavaca Srpske uz pomoć svojih članova, želi da ukaže na značaj porodice, majčinstva i djece za društvo u cjelini, te da se učenicima – osnovcima iz višečlanih porodica obezbijedi potreban pribor za novu školsku godinu", rekao je Kovč novinarima u Banjaluci.

On kaže da organizacijom društveno odgovornih akcija, te usvajanjem Etičkog kodeksa poslodavaca Republike Srpske i kreiranjem prijedloga za unapređenje javnih politika, Unija kontinuirano radi na podizanju standarda u poslovanju čime doprinosimo i održivom razvoju zajednice.

Predsjednik Udruženja "Četiri plus" Jovan Radovanović zahvalio je na ukazanoj podršci višečlanim porodicama, kojima će ova donacija mnogo značiti.

On je dodao da će već danas Udruženje krenuti sa podjelom školskog pribora svojim članovima.

Ovogodišnjoj akciji svoj doprinos dale su kompanije iz Banjaluke - "Atlantik bb", "Tropik", "Lanako" i "DVC solušns", te "Destilacij" iz Teslića i "Nelt" iz Istočnog Sarajeva.

Članice Unije su do sada u ovoj akciji donirale školski pribor u vrijednosti 50.000 KM za djecu iz višečlanih porodica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana