Urbane tržnice u pet Banjalučkih naselja

Srna
Foto: ILUSTRACIJA

BANjALUKA- Grad Banjaluka omogućiće zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima da svoje proizvode prodaju na uređenim prodajnim štandovima na atraktivnim lokacijama u najgušće naseljenim mjesnim zajednicama, zbog čega je raspisan javni poziv za izbor korisnika deset mobilnih prodajnih štandova, koji će biti postavljeni u naseljima Obilićevo, Starčevica, Lazarevo, Nova Varoš i Borik.

Mobilni prodajni štandovi biće nabavljeni tokom realizacije projekta i stavljeni na raspolaganje izabranim krajnjim korisnicima u okviru ovog javnog poziva, saopšteno je danas iz Gradske uprave. Iz Gradske uprave navode da se glavna pogodnost za krajnje korisnike ogleda u mogućnosti besplatnog korištenja ovih prodajnih mjesta tokom 12 mjeseci, a dugoročno korištenje štandova biće omogućeno po povlaštenim uslovima.

Na ovaj način omogućiće se lokalnim proizvođačima da izlože i prodaju svoje proizvode u uređenom ambijentu i u skladu sa relevantnim zakonskim propisima, te da pristupom novom tržištu stvore preduslove za proširenje proizvodnje, rast prihoda i novo zapošljavanje. Pravo na prijavu na ovaj poziv imaju poljoprivredni proizvođači sa teritorije grada Banjaluke koji se aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom i preradom poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Rok za prijavu na javni poziv je 16. februar, a dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti u prostorijama Centra razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka ili na brojeve telefona 051/433-623 i 051/433-636 svakim radnim danom od 8.00 do 15.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana