Urbane tržnice na pet lokacija početkom ljeta

Jelena Tanacković
Urbane tržnice na pet lokacija početkom ljeta

BANjALUKA - Zainteresovani poljoprivredni proizvođači, njih 37, ponudiće početkom ljeta svoje proizvode na uređenim prodajnim štandovima, na atraktivnim lokacijama u najgušće naseljenim mjesnim zajednicama.

Glavna pogodnost za korisnike ogleda se u mogućnosti besplatnog korišćenja ovih prodajnih mjesta tokom prvih 12 mjeseci, a dugoročno korišćenje štandova biće omogućeno po povlaštenim uslovima.

Direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draško Ilić rekao je za “Glas Srpske” da u narednom periodu očekuje veći broj registrovanih gazdinstava koja će biti prijavljena i ostvariti mogućnost da predstave svoj plasman proizvoda.

 - Birali smo poljoprivredne proizvođače koji trenutno imaju tržišni višak. Izabrano je njih 37 i oni će uskoro potpisati ugovore sa gradskom administracijom - kazao je Ilić.

Zatvoreni štandovi biće postavljeni u naseljima Obilićevo, Starčevica, Lazarevo, Nova varoš i Borik, a pružiće modernije i lakše uslove za proizvođače.

Povrtar Veljko Trninić jedan je od poljoprivrednika koji će građanima na novim štandovima ponuditi svježe povrće.

- Mi treba da ponudimo kvalitetne domaće proizvode, a to će nam biti lakše uz bolje uslove. Kada na štandu imate struju, grijanje, vodu to je veliki napredak u proizvodnji i prodaji. Međutim, sve zavisi od kupaca i da li ćemo moći ispuniti njihove potrebe - rekao je Trninić za “Glas Srpske”.

I farma “Eko DM” koja se u Česmi bavi organskom proizvodnjom povrća i mlijeka ponudiće Banjalučanima svoju robu.

- Uglavnom radimo dostavu svega što proizvodimo, a sada će nam biti lakše kada budemo na jednom mjestu, jer ćemo imati manje troškova i bolji pristup mušterijama - rekla je vlasnica farme “Eko DM” Goga Tripić.

Pravo na prijavu imali su poljoprivredni proizvođači sa teritorije grada Banjaluke koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom i preradom proizvoda iz oblasti mesne prerađevine, jaja, mlijeka, mliječnih i pčelarskih proizvoda.

 Javni poziv

Javni poziv je objavljen u okviru projekta “Uspostava novih vizuelno atraktivnih prodajnih mjesta za domaće proizvođače - Urbana tržnica”, koji realizuje grad Banjaluka u okviru projekta EU4AGRl.

U skladu sa javnim pozivom, na rezultate preliminarne liste potencijalni krajnji korisnici mogu uložiti prigovor, uz odgovarajući dokaz, u roku od tri dana od objave preliminarne liste na internet stranici grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana