Uprkos pandemiji i niskim temperaturama: "Eko toplane" uspješno okončale sezonu

A.T.
Uprkos pandemiji i niskim temperaturama: "Eko toplane" uspješno okončale sezonu

BANjALUKA - Završena je četvrta po redu sezona grijanja, najuspješnija otkad "Eko toplane" obavljaju komunalnu djelatnost proizvodnje i isporuke toplotne energije, uprkos pandemiji korona virusa i niskim spoljašnjim temperaturama, saopštili su iz preduzeća "Eko toplane".

Zbog loših vremenskih uslova, sezona je počela nešto ranije, 12. oktobra, a produžena je do 27. aprila.

- Prosječna dnevna temperatura tokom sezone 2020/2021 bila je najniža u odnosu na prethodne sezone, otkad "Eko toplane" obavljaju komunalnu djelatnost. Prosječna temperatura bila je niža za dva stepena Celzijusa u odnosu na prošlu sezonu - rekli su iz "Eko toplana".

Napomenuli su da je zbog nižih temperatura i potrošnja energenta bila veća nego tokom prošle sezone.

- U ovoj sezoni, proizveli smo 203.971 MWh, što je više za 14 odsto nego prošle sezone - kazali su u "Eko toplanama".

Napomenuli su da je, kada je riječ o zadovoljstvu korisnika, broj reklamacija značajno smanjen, dok su kod 0,8 odsto od ukupnog broja korisnika, zabilježene niže temperature od propisanih, na osnovu čega su ovim potrošačima odobrene bonifikacije.

- Gubici na mreži smanjeni su za 2,2 odsto u odnosu na prošlu sezonu - kažu u "Eko toplanama".

Iako suočeni sa teškom situacijom izazvanom pandemijom korona virusa, "Eko toplane" su uspjele da u pauzi između dvije sezone obave planirani remont proizvodnih postrojenja i sanaciju distributivne mreže, kako bi na vrijeme bili spremi za početak isporuke toplotne energije. Na vrijeme su obezbijeđene i dovoljne količine energenta, sopstvenim sredstvima.

- Sve ovo stvorilo je preduslove za jednu uspješnu sezonu, koja je sad već iza nas, a zaposleni u "Eko toplanama" već početkom maja započinju redovni remont pogonskih postrojenja. Slijedi i sanacija distributivne mreže, a u toku je i nabavka energenta za sezonu grijanja 2021/2022. - zaključili su u "Eko toplanama".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana