Upoznavanje osnovaca o pravilima ponašanja u saobraćaju

Srna
Foto: srna

BANjALUKA- Za mlađe osnovce banjalučkih škola "Jovan Cvijić" i "Ivo Andrić" danas je, povodom Nedjelje djeteta, izvedena predstava "Mirka", koja ih upoznaje o osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju.

Predstava je izvedena u Domu omladine u Banjaluci u organizaciji Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Auto-moto saveza Srpske, republičkog Ministarstva saobraćaja i veza i grada Banjaluka. Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Novica Krunić rekao je novinarima da ta agencija u okviru Nedjelje djeteta radi na promociji predstave "Mirka", koja je od 2014. godine do sada izvedena više od 100 puta.

"Predstava je za učenike do četvrtog razreda i daje odlične rezultate. Na interesantan i edukativan način pokazuje kako da naši najmlađi budu u svakom momentu bezbjedni učesnici u saobraćaju", naveo je Krunić.

Savjetnik gradonačelnika Banjaluke za društvene djelatnosti Milada Šukalo rekla je da grad ima dobru saradnju i više zajedničkih aktivnosti sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto savezom na edukaciji djece u saobraćaju, od kojih je jedna i ova predstava. Šukalo je istakla da je grad nastojao da okupi sve organizacije i institucije koje organizuju aktivnosti u Banjaluci povodom Nedjelje djeteta.

"Želja je da pod sloganom Srećan ćeš biti svijete kada usrećiš dijete stavimo fokus na suštinsku primjenu i poštovanje prava djeteta", rekla je Šukalo. Ona je istakla da grad obezbjeđivanjem besplatnih udžbenika podržava obrazovanje osnovaca, a da slijedi i značajna podrška za predškolsko obrazovanje u vidu subvencija za boravak mališana u privatnim vrtićima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana