Ulice u Banjaluci očišćene, javni prevoz bez zastoja

Srna
Ulice u Banjaluci očišćene, javni prevoz bez zastoja

Banjaluka - Zimska služba u Banjaluci očistila je gradske ulice od snijega, pa sve linije gradskog i prigradskog prevoza funkcionišu bez većih problema, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve navode da su prohodni i svi seoski putni pravci na kojima se odvija javni prevoz.


Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja Slaviša Sandić naveo je da su ekipe zimske službe na vrijeme počele sa radom i da su uspjele da održe prohodnost puteva na kompletnom području Banjaluke.

"Jutros je počelo i raščišćavanje trotoara, pješačkih staza i ugibališta za autobuse", kaže Sandić, koji je tokom noći obišao teren sa šefom Odsjeka za Civilnu zaštitu Mladenom Ćućunom.

Najviše snijega, odnosno 50 centimetara, palo je na teritoriji mjesnih zajednica Stričići i Pavići, gdje je počelo čišćenje puteva drugog prioriteta.

Sandić navodi da saobraćajnice čiste prema prioritetima. "Prvo su očišćene saobraćajnice na kojima se odvija javni prevoz, a tokom jutra i dana čistićemo ostale putne pravce u višim dijelovima grada", najavio je Sandić.

Snijeg visine od 35 do 40 centimetara pao je u Krimnama, Aginom selu, Stratinskoj, Golešima, Kolima i Dedića Lokvi, dok je na gradskom područuju između 10 i 20 centimetara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana