Ulica vojvode Momčila postaje dvosmjerna

J. T.
Ulica vojvode Momčila postaje dvosmjerna

BANjALUKA - Na više lokacija u gradu počela je modernizacija puteva, a novi izgled dobiće, između ostalih, centralna gradska saobraćajnica, na dijelu od hotela “Palas” do zgrade Banskog dvora.

Gradonačelnik Draško Stanivuković juče je rekao da je rok za završetak radova 60 dana. Najavio je da će biti modernizovano pet kilometara glavnih saobraćajnica.

- U planu imamo da od Kninske preko ulice Vojvode Momčila napravimo dvosmjernu ulicu, a kuća na ćošku u toj ulici biće srušena kako bismo mogli to da realizujemo. Kada to završimo, stvaramo ključne preduslove da ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića do parka “Mladen Stojanović” bude najveća jednosmjerna ulica u Banjaluci - rekao je Stanivuković.

Dodao je da se radi u Srpskim toplicama, Obilićevu, Rosuljama i Lazarevu. Istakao je da će biti rekonstruisani i putevi kroz Priječane, Motike, Kuljane i Debeljake, te Donja Kola i Bukvalek, za šta je izdvojeno 20 miliona KM.

Ovlašćeni potpisnik u Odjeljenju za saobraćaj i puteve Jelena Kos kazala je da će od hotela “Palas” do Banskog dvora biti sanirane podzemne instalacije, slivnici, te da će biti urađena nova horizontalna signalizacija.

- Zbog velikog protoka saobraćaja izvođač radova se obavezao da će u što kraćem roku završiti rekonstrukciju - rekla je Kos.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana