Ujedinjena Srpska: U budžetu grada predvidjeti novac za igradnju mosta u Česmi

Srna
Ujedinjena Srpska: U budžetu grada predvidjeti novac za igradnju mosta u Česmi

BANjALUKA- Predstavnici banjalučkog Gradskog odbora Ujedinjene Srpske traže od gradonačelnika Draška Stanivukovića da se u gradskom budžetu predvide sredstava za izgradnju mosta u naselju Česma.

Predsjednik ovog odbora Siniša Vidović rekao je da je ova inicijativa uslijedila nakon poziva mještana i ostalih građana.

„Zahtijevamo da se ovaj most uvrsti u budžet grada Banjaluka, koji je predložio Stanivuković. Taj most je neophodan građanima koji žive u Česmi, ali i u Debeljacima i Vrbanji“, istakao je Vidović.

Šef Kluba odbornika Ujedinjene Srpske u Skupštini grada Neven Stanić rekao je da bi izgradnja ovog mosta preko rijeke Vrbas povezala stanovništvo Česme i drugih naselja sa ostalim dijelovima grada.

„Navodno je planirano da će sredstva za izgradnju ovog mosta biti uvrštena u rebalans budžeta, ali to je kao da gradonačelnik pokušava voziti automobil, a nema točkove ili pokušava graditi most, a nema stubove. Dakle, ono što nije u budžetu ne može da bude realizovano“, naveo je Stanić.

On je precizirao da je za gradnju ovog mosta, koji bi bio dužine 160 metara, potrebno od pet do sedam miliona KM.

„To je ozbiljan kapitalni projekat koji bi se gradio dugoročno i u fazama. Naša stranka to zahtijeva od 2016. godine. Želimo da se sredstva za ovaj most uvrste u budžet grada i u tom smislu ćemo amandmanski djelovati na prijedlog budžeta“, podsjetio je Stanić.

On je rekao i da nije dobro što aktuelni gradonačelnik želi da obustavi gradnju mosta u naselju Dolac, te da ima dosta projekata u brojnim banjalučkim naseljima koji nisu obuhvaćeni budžetom, a trebalo je da budu nastavljeni.

„To je greška“, rekao je Stanić i naveo da će to građani zamjeriti aktuelnoj administraciji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana