Udžbenici za djecu sa posebnim potrebama

J. P.
Udžbenici za djecu sa posebnim potrebama

Banjaluka - Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima poklonilo je tokom protekla tri dana didaktički materijal učenicima pet osnovnih škola: "Đura Jakšić", "Dositej Obradović", "Sveti Sava", "Aleksa Šantić" i "Petar Petrović Njegoš". Ovaj materijal namijenjen je za rad sa djecom sa posebnim potrebama.

Predsjednik Upravnog odbora Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Banjaluka Miroslav Stanojević rekao je da su donacije ovim školama rađene u sklopu projekta "Akcija mladih u zajednici", koji je podržala i Gradska uprava.

- Željeli smo da pomognemo u daljem školovanju učenicima koji imaju lakšu mentalnu retardaciju. Ovaj didaktički materijal predstavlja vid udžbenika za ove mališane, koji će oni koristiti sa stručnim osobljem u školama - rekao je Stanojević prilikom jučerašnje posjete OŠ "Sveti Sava". Nosioci aktivnosti ovog projekta su 15 odraslih lica sa intelektualnim poteškoćama iz dnevnog centra "Oniks", u kojem funkcioniše eksperimentalna zaštitna radionica.

Direktor OŠ "Sveti Sava" Miroslav Popržen rekao je da je ovo prvi put da se neko pojavi sa željom da učini nešto za djecu sa posebnim potrebama.

- Naša škola ima devet učenika sa posebnim potrebama, a troje učenika ima i personalne asistente. Ovaj materijal dobro će doći kako učenicima, tako i pedagozima - rekao je Popržen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana