Udruženju “Mozaika prijateljstva” potrebna podrška dobrih ljudi: Prazničnu trpezu i paketiće puni humanost

Maja Stanojević
Udruženju “Mozaika prijateljstva” potrebna podrška dobrih ljudi: Prazničnu trpezu i paketiće puni humanost

BANjALUKA - Humanitarno udruženje “Mozaik prijateljstva” će i ove godine obezbijediti praznični ručak za socijalno-ugrožene sugrađane, dok paketićima planiraju da izmame osmijehe najmlađima.

Da bi novogodišnja i božićna trpeza bile bogatije, a svi mališani dobili paketiće, udruženju je potrebna podrška dobrih ljudi. Za razliku od prethodnih godina, ovaj put će zbog pandemije virusa korona izostati druženje uz muziku u prostorijama udruženja i predstava za djecu. Ipak, zahvaljujući humanistima, duh praznika moći će da osjete i oni koji su u teškoj materijalnoj situaciji.

Predsjednik udruženja Miroslav Subašić istakao je za “Glas Srpske” da zbog epidemiloške situacije neće biti upriličena tradicionalna praznična trpeza, te će svečane ručkove dijeliti ispred javne kuhinje.

- Udruženje će pored paketa koji sadrže osnovne namirnice, dijeliti svečane ručkove u posebnim kutijama u kojima će se nalaziti supa, sarma, meso, riba, kolači, pita i sirevi - kazao je Subašić.

Subašić je iskazao zahvalnost firmi “Modul” koja će im omogućiti kvalitetne ambalaže za hranu i dostavu u kojima će dijeliti ručak.

Dodao je, da su im, kao i uvijek, potrebne donacije hrane kako bi mogli i ove godine obradovati i unijeti novogodišnju radost korisnicima ovog udruženja bez obzira na trenutnu situaciju.

- Pozivamo sve dobre ljude da pomognu koliko i kako mogu svojim donacijama, te da svi zajedno obradujemo korisnike javne kuhinje. Naš jedini cilj je da obradujemo druge, posebno u vremenu novogodišnjeg darivanja - dodao je Subašić.

Naglasio je da će za vrijeme praznika dijeliti paketiće i za najmlađe, te usrećiti i izmamiti osmijehe mnogobrojnoj djeci.

- Ova akcija trajaće dok ne prođe Božić, te pozivamo sve građane koji su u mogućnosti da nam pomognu da iznenadimo mališane koji se hrane u našoj kuhinji - kazao je Subašić i dodao da su obezbijedili stotinu paketića i da im je potrebno još 400.

Objasnio je da već tradicionalno dijele paketiće kako bi djeci uveličali prazničnu atmosferu i iznenadili ih sa slatkišima, grickalicama i igračkama. Prema njegovim riječima prošle godine su uspjeli prikupiti svih 500 paketića, a nada se da će se ove godine građani još više podržati one kojima je pomoć najpotrebnija.

- Osmijesi na njihovim licima su ono najvažnije, jer i oni zaslužuju da praznike proslave na najljepši način - poručili su iz “Mozaika prijateljstva”.

Kako pomoći?

“Mozaik prijateljstva” planira da upriliči više podjela novogodišnjeg tradicionalnog ručka za stare osobe i korisnike Javne kuhinje, zbog čega im je neophodna podrška. Svi koji žele da budu dio ove humane misije i da pomognu svojim sugrađanima mogu doći u prostorije udruženja i darovati od srca ono što mogu.

- Planirali smo da dijelimo ručkove u više navrata i to 19. za Nikoljdan kao i tri dana prije Nove godine - rekao je Miroslav Subašić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana