Udruženje socijalnih radnika: Podrška stručnim radnicima doma "Rada Vranješević"

Srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Udruženje socijalnih radnika Republike Srpske pružilo je danas bezrezervnu podršku stručnim radnicima Doma "Rada Vranješević" u Banjaluci i stavilo im na raspolaganje resurse ove asocijacije.

"Ne smijemo zaboraviti da u ovoj ustanovi trenutno boravi više od 100 djece, kojima je, prije svega, u ovom trenutku narušen osjećaj bezbjednosti", navodi se u saopštenju.

U slučaju sumnje na zlostavljanje maloljetnog djeteta u Domu "Rada Vranješević", Udruženje socijalnih radnika apelovalo je na sve koji o tome izvještavaju da se vode profesionalnim principima i da imaju na umu potrebu posebne senzibilisanosti u izvještavanju o žrtvama seksualnog nasilja, kako bi se izbjegla dalja sekundarna traumatizacija, ali i traumatizacija drugih korisnika ustanove.

Udruženje socijalnih radnika osudilo je svaki čin nebrige o djeci, a mogućnost zlostavljanja djeteta u ustanovi socijalne zaštite nazvalo najgnusnijim činom, koji treba biti adekvatno procesuiran i sankcionisan po svim nivoima odgovornosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana