Udruženje penzionera Lauš osudilo postupak svog člana

Danijela Stokanić
Udruženje penzionera Lauš osudilo postupak svog člana

Banjaluka - Predsjednik Udruženja penzionera Lauš Svetislav Kuruzović tvrdi da Dragomir Bošnjak ne može da pokreće smjenu predsjednika gradskog Udruženja penzionera Nikole Gojkovića.

Kuruzović, koji je i član Upravnog odbora (UO) Udruženja penzionera Lauš, objašnjava da Bošnjak nije član pomenutog UO i da ne može da pokreće smjenu niti bilo šta drugo da radi u ime tog udruženja.

Kako je naglasio, poslali su i zahtjev gradskom Udruženju da Bošnjaka isključe iz članstva.

- Svi problemi sa Bošnjakom su počeli prije pet-šest mjeseci, kada sam ga na našoj Skupštini predložio za sekretara, jer poznaje rad na računaru - ispričao je Kuruzović. Dodao je da je Bošnjak za vrijeme dok je bio sekretar, oko dva mjeseca, sve odluke, koje se tiču Udruženja, pisao na svoju ruku, a ne one koje je donosio UO.

- Samoinicijativno je nabavljao razni materijal, koji nije bio potreban - kazao je Kuruzović i dodao da je ono što je pričao protiv Udruženja neistina.

- Bošnjak je osoba kojoj nikad ništa ne odgovara - naglasio je Kuruzović.

Prema riječima zamjenika ovog udruženja Vere Bogdanović, Bošnjak je kao član Udruženja u više navrata sazivao razne zborove, na koje se od 1.600 odazvalo svega dvadesetak penzionera. Bogdanovićeva je rekla da Bošnjak očigledno ima nešto protiv Gojkovića, kojeg su članovi svih udruženja jednoglasno izabrali za predsjednika.

Gojković je izjavio da će Bošnjaka uskoro isključiti iz članstva Udruženja. Dodao je da mu nije jasno šta Bošnjak ima protiv njega, jer su se, kako je istakao, u životu dva puta vidjeli.

S druge strane, Bošnjak tvrdi da konstatacije Gojkovića, Kuruzovića i Bogdanovićeve nisu tačne.

- Oformio sam paralelnu Skupštinu, jer vladajući krše Statut - kategoričan je Bošnjak.

On je prije mjesec sazvao zbor penzionera na Laušu, da bi pokrenuo smjenu Gojkovića, zbog, kako tvrdi, netransparentnog trošenje novca od članarina, kršenja Statuta i poslovne politike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana