Udruženje “Nova generacija” uručilo 40 paketa pomoći

I. B.
Udruženje “Nova generacija” uručilo 40 paketa pomoći

Banjaluka - Udruženje “Nova generacija” podijelilo je 40 paketa hrane, higijenskih preparata i bebi opreme socijalno ugroženim porodicama. Razlog za to je kako je izjavio direktor pomenute organizacije Saša Risojević ne samo pomoć već i podizanje stepena zaštite od virusa korona

- Paketi su podijeljeni zahvaljujući donaciji organizacije “Sejv d čildren”. Tako smo uspjeli da koliko-toliko olakšamo život za socijalno ugrožene porodice koje su korisnici našeg Dnevnog centra kao i za 25 romskih porodica na Veselom brijegu - rekao je Risojević.

Naglasio je da je količina namirnica i higijene dovoljna za pola mjeseca, te da će udruženje nastojati da kroz različite akcije obezbijedi pakete koji će moći da zadovolje potrebe ugroženih na duži period.

- Pomoć im je dobrodošla, jer u ovom periodu veoma teško žive. Mnogi od njih su ostali bez ikakvih prihoda. U akciji je učestvovalo pet volontera, a pomogli su nam i studenti Medicinskog fakulteta, koji su članovi udruženja “SaMSIC”. Oni su naše pakete obogatili zaštitnim maskama - rekao je Risojević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana