Udruženje građana “Zdravo da ste” polaznicima nudi raznovrsne sadržaje i radionice: Udaraljke donose duh daleke Afrike

Jana Kezić
Udruženje građana “Zdravo da ste” polaznicima nudi raznovrsne sadržaje i radionice: Udaraljke donose duh daleke Afrike

BANjALUKA - Opuštena atmosfera, sticanje znanja i uživanje u predivnim ritmovima tipičnim za crni kontinent najveći su razlozi zbog koji se u sekciji afričkih udaraljki, u organizaciji Udruženja građana “Zdravo da ste”, traži mjesto više.

To je, kažu u ovom udruženju, sekcija koja privlači i mlade i one nešto starije, jer je u stresnom i prebrzom načinu života, odličan vid relaksacije i prepuštanja uživanju u muzičkoj čaroliji, koja donosi duh daleke Afrike.

Direktorica Udruženja “Zdravo da ste” Tanja Boromisa za “Glas Srpske” kaže da za ovu i sekciju gitare vlada najveće interesovanje polaznika.

- Za gitaru se više odlučuju djeca i mladi, a za afričke udaraljke svi uzrasti. Uživaju u opuštenoj atmosferi i dobroj muzici - rekla je Boromisa.

Ovo udruženje koje više od 27 godina organizuje raznovrsne zabavne i edukativne aktivnosti, u planu ima i pokretanje sekcije slikanja, ali i di-džej radionicu.

Jedan veoma zanimljiv projekat realizuju od početka godine u Društvenom centru “Rosulje”, a u okviru njega u ponudi imaju različite edukativne, rekreativne i kreativne radionice.

- Suština naših radionica je da više pažnje posvetimo bitnim temama, poput profesionalne orijentacije za djecu i tinejdžere i jačanja roditeljskih vještina - rekla je Boromisa. Kroz taj projekat i aktivnosti, objašnjava ona, žele da dopru do svih članova zajednice.

- Zaista se trudimo da osim našeg omladinskog centra predstavimo i Društveni centar “Rosulje”, kao prostor za sve građane u Banjaluci pa smo u ponudi imali i radionice neurografike, koje su namijenjene starijima od 35 godina - kazala je Boromisa.

Dodala je da u okviru “Dana društvenih igara” jednom sedmično organizuju turnir u stonom tenisu, pikadu, šahu i različitim društvenim igrama, dok se u okviru programa “Filmske večeri” mjesečno okupljaju i gledaju filmove.

- Građani se rado pridružuju rekreativnim aktivnostima, a veoma je bila popularna i samoodbrana za žene i zumba, a u posljednje vrijeme sve veće interesovanje vlada za sekciju za jačanje roditeljskih vještina - rekla je Boromisa. Prema njenim riječima, onima koji dođu potrebno je da neformalno razgovaraju o različitim temama iz oblasti roditeljstva i da razmijene mišljenja.

- Cilj je da na lijep način dođemo do određenih rješenja kao roditelji, ali i kao nosioci promjena - kazala je Boromisa. Istakla je da se iz godine u godinu trude da budu inovativni, ali zanimljivi i korisni.

- Stalno nastojimo da budemo bolji, a vjetar u leđa su nam pozitivni utisci koje dobijamo od ljudi koji učestvuju na našim aktivnostima, jer su oni najveća potvrda da radimo kvalitetno - zaključila je Boromisa i dodala da su sve radionice u društvenom centru, koje su u okviru projekta, besplatne dok se redovne plaćaju.

Predstava

Tanja Boromisa kaže da će u saradnji sa “Nevid teatrom” u srijedu izvesti predstavu za djecu “Čudesni kontinenti”, koja je nastala u okviru projekta “Jačanje uloga mjesnih zajednica”.

- Učešće je besplatno i pozivamo svu djecu da nam se pridruže - kazala je Boromisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana