Učenici u Osnovnoj školi Miloš Crnjanski na Petrićevcu dobili rajsku učionicu

Jovan Škrbić
Učenici u Osnovnoj školi Miloš Crnjanski na Petrićevcu dobili rajsku učionicu

Banjaluka - Prva učionica u prirodi simboličnog naziva "Rajski vrt" predata je juče učenicima Osnovne škole "Miloš Crnjanski" na korišćenje.

Prigodnim kulturno-zabavnim programom koji su pripremili osnovci ozvaničen je završetak prve etape uređenja školskog dvorišta.

Učionicu pod vedrim nebom svečano su otvorile načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić i direktorica škole Vesna Banjac.

- Grad je podržao učionicu u prirodi i to je samo jedan od 14 projekata kojima je cilj ostvarivanje svih prava djece, od kojih je pravo na obrazovanje najvažnije. Ovaj projekat je zanimljiv sa više aspekata, jer će djeca na drugačiji, ležerniji način pohađati nastavu - rekla je Trivićeva.

Banjčeva je zahvalila svima koji su pomogli da uljepšaju dvorište.

- Naša škola je najmlađa i najljepša, zbog čega se trudimo da tako i ostane. Zahvaljujem gradonačelniku Igoru Radojičiću koji je prepoznao potrebe svih škola, ne samo naše. To se najbolje vidi na mnogim projektima koji se rade, a u kojima je akcenat stavljen na uređenje školskih objekata. Zajedno sa odbornikom Draškom Stanivukovićem lani smo zasadili 550 sadnica i tako ozelenili naše dvorište - kaže Banjac.

Učenica Nađa Stanković nije krila zadovoljstvo što će pojedini časovi biti držani pod vedrim nebom.

- U učionicama se pojedine stvari ne mogu sagledati kao napolju. Na primjer, na času biologije pričamo o prirodi, a ne možemo da vidimo svijet oko sebe pa neke stvari ne shvatimo na pravi način. Sada će učenje biti mnogo zanimljivije i lakše - kazala je Stankovićeva.

Odbornik u Skupštini grada Draško Stanivuković dao je veliki doprinos uređenju školskog dvorišta. On je zajedno sa učenicima sadio sadnice.

- Projekat "Rajski vrt" je koštao 30.000 KM, a više od  60 odsto sredstava su obezbijedili mještani, čime je obezbijeđena prva učionica u prirodi gdje će djeca moći da borave i uče o biologiji, istoriji ili geografiji, nastavnim predmetima koje je sigurno djelotvornije izučavati u prirodi - zaključio je Stanivuković.

Dan mjesne zajednice

Draško Stanivuković je, u prisustvu predsjednika Savjeta MZ Petrićevac Zorana Savanovića, najavio prvi dan jedne mjesne zajednice.

- Biće to Dan MZ Petrićevac, koji će se održavati 20. oktobra sa početkom u 18 časova. Ubuduće ćemo na taj dan isticati naše najbolje učenike, sportiste i najhumanije građane. Počinjemo od Petrićevca pa ćemo ideju prenijeti i u ostala naselja - kazao je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana