Učenici u borbi protiv pijanih vozača

Srna
Učenici u borbi protiv pijanih vozača

BANjALUKA - Predavanje o bezbjednosti u saobraćaju, kao i posljedicama prouzrokovanim konzumiranjem alkohola i opojnih sredstava u vožnji, predstavnici Agencije za bezbjednost saobraćaja RS održali su učenicima Gimnazije.

Ovo predavanje organizovali su učenici u okviru projekta “Ja građanin” koji se sprovodi u svim srednjim školama, a đacima su predstavnici agencije, Nikola Torbica i Milan Tešić, u okviru kampanje “Niti jedna čaša prije vožnje”, održali prezentaciju.

- Kroz simulaciju “pijanih naočara”, učenici su imali priliku da dožive stanja u kojima ljudi, pod dejstvom alkohola i opojnih supstanci, prouzrokuju nesreće ili učestvuju u njima - kazali su predstavnici ove agencije.

Učenica četvrtog razreda ove škole Nikolina Perić istakla je da joj je kao budućem vozaču ovo predavanje mnogo značilo, kako bi se uvjerila u štetnost korišćenja alkohola u vožnji.

- Naš projekat tiče se upravo vožnje u alkoholisanom stanju i sprečavanju ove pojave. Najveći broj nesreća izazvali su upravo vozači u alkoholisanom ili stanju pod uticajem opojnih droga - kazala je Perićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana